ΣΥΧΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πρέπει να έχω προηγούμενη εμπειρία στην ιππασία για να συμμετάσχω σε μια από τις διαδρομές σας;

Όχι, προηγούμενη εμπειρία στην ιππασία δεν είναι απαραίτητη. Πριν ξεκινήσουμε δίνονται στους συμμετέχοντες  βασικές οδηγίες για το χειρισμό του αλόγου και λύνονται τυχόν απορίες. Οι βόλτες γίνονται πάντα με τη συνοδεία δύο έμπειρων οδηγών, ένας οδηγεί μπροστά και ένας στο τέλος του γκρουπ. Η βόλτα διεξάγεται σε ρυθμό βάδην και τα άλογα πηγαίνουν πάντα το ένα πίσω από το άλλο.

Από τι ηλικία γίνονται δεκτά τα παιδιά;

Καθώς ο κάθε συμμετέχων ιππεύει μόνος στο άλογο και δε συνοδεύουμε με σχοινί είναι προτιμότερο τα παιδιά να είναι άνω των 6 ετών. Επιπλέον συνιστούμε στις οικογένειες με μικρά παιδιά να επιλέγουν τη βόλτα των 60’. Για παιδιά μικρότερης ηλικίας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιτρέπονται οι φωτογραφίες/βίντεο και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της βόλτας;

Κατά τη διάρκεια της βόλτας δε συνιστάται η χρήση του κινητού τηλεφώνου για οποιονδήποτε λόγο. Εάν κάποιος συμμετέχων το χρησιμοποιήσει τότε είναι με δική του ευθύνη.

Ποια είναι η διαδικασία για να κάνω κράτηση;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, όλων των social media, του Trip Advisor. Κρατήσεις γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της επιχείρησης. Μας στέλνετε ένα μήνυμα με την ημερομηνία και ώρα κατά την οποία επιθυμείτε να κάνετε κράτηση. Ακολουθεί επικοινωνία μεταξύ μας και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα προχωράμε στην κράτηση. Ακολουθεί η πληρωμή μέσω της ιστοσελίδας μας.

Υπάρχει περιορισμός στο ύψος και το βάρος του αναβάτη;

Ναι, υπάρχουν περιορισμοί στο βάρος και το ύψος των αναβατών με γνώμονα το καλό των αλόγων μας και την ασφάλεια των αναβατών. Παρακαλούμε αναφέρετε τις μετρήσεις σας πριν από την κράτηση έτσι ώστε να σας δοθεί το κατάλληλο άλογο.

Θα είμαι ασφαλής στη βόλτα;

Η επιχείρησή μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή ατυχημάτων. Η χρήση προστατευτικού κράνους είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της βόλτας καθώς και η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των αλόγων. Οι βόλτες πάντα συνοδεύονται από δυο έμπειρους οδηγούς εκπαιδευμένους στις Πρώτες Βοήθειες και είναι υποχρεωτική η συμμόρφωση στις οδηγίες τους.

Τι γίνεται αν θέλω να ακυρώσω;

Ακυρώσεις γίνονται δεκτές μέχρι 24 ώρες πριν την ώρα έναρξης της βόλτας οπότε και γίνεται επιστροφή χρημάτων εξ’ ολοκλήρου. Σε κάθε άλλη περίπτωση η επιχείρηση δεσμεύει το 70% του συνολικού ποσού.

Τι γίνεται με την κράτησή μου εάν ο καιρός δεν είναι καλός;

Εάν ο καιρός δεν είναι καλός θα είμαστε σε επικοινωνία για να πραγματοποιήσουμε τη βόλτα κάποια άλλη μέρα ή/και ώρα.

Ποιες ώρες και μέρες διεξάγονται οι βόλτες;

Από Απρίλιο μέχρι τέλος Οκτωβρίου η επιχείρηση λειτουργεί καθημερινά με ραντεβού και προσφέρεται μία πρωινή και μια απογευματινή βόλτα σε ώρα που εξαρτάται από την εκάστοτε εποχή και τη δύση του ήλιου. Από Νοέμβριο μέχρι τέλος Μαρτίου η επιχείρηση λειτουργεί τα σαββατοκύριακα με ραντεβού.

Μέχρι πόσα άτομα μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα μια βόλτα;

Μέχρι 7 άτομα μπορούν να κάνουν βόλτα ταυτόχρονα στο ίδιο γκρουπ.

Έχω εμπειρία στην ιππασία και θέλω να καλπάσω, γίνεται;

Ο σκοπός της βόλτας είναι να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε την κρητική φύση και έτσι απευθυνόμενοι σε αναβάτες με ή χωρίς εμπειρία οι βόλτες μας είναι σε ρυθμό βάδην. Επιπλέον καθώς η μορφολογία του εδάφους είναι βραχώδης και ξερή ο καλπασμός δεν ενδείκνυται. Σε περίπτωση που όλοι οι συμμετέχοντες είναι σύμφωνοι μπορούμε να δοκιμάσουμε γρήγορο βάδην (τροτ)σε κάποια σημεία.

Μπορεί κανείς να πάρει τα άλογα μόνος του;

Οι βόλτες διεξάγονται πάντα με τη μορφή ‘κομβόι’ και με την παρουσία δύο δικών μας συνοδών.

Δεν έχω μεταφορικό μέσο, πώς μπορώ να έρθω σ’εσάς;

Στην τιμή της βόλτας συμπεριλαμβάνεται δωρεάν μεταφορά από και προς το κατάλυμά σας σε ακτίνα 20 χλμ γύρω από τη Φουρνή και με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων στη βόλτα τα δύο άτομα.

Τι άλλο μπορώ να κάνω στη Φουρνή;

Η Φουρνή είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός της Κρήτης με μοναδική αρχιτεκτονική και πλούσια ιστορία. Προσφέρει μοναδικό περιβάλλον για βόλτες στα γραφικά της σοκάκια και πανέμορφη παρθένα φύση για περιήγηση καθώς και δεκάδες ιστορικά ξωκλήσια. Επιπλέον κάποιος μπορεί να απολαύσει την αυθεντική κρητική γαστρονομία σε έναν από τους τρείς χώρους εστίασης που υπάρχουν στο χωριό.

+30 6940 846 019 | +30 6946 124 154 | [email protected] | Φουρνή Λασιθίου 72 400 Κρήτη, Ελλάδα

© 2021 Fournihorses. All Rights Reserved.
Powered by Croconet